Terug naar het overzicht

Farmertronics en ZLTO winnen de ADS innovatieprijs

19 september 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 september vonden de Agrarische Dagen Someren plaats en werden de winnaars van de ADS Innovatie juryprijs en de ADS Innovatie publieksprijs bekend gemaakt. 

Uit de vijf genomineerde innovaties heeft de jury, bestaande uit gedeputeerde Anne-Marie Spierings (provincie Noord-Brabant), Hans van den Boom (Relatiemanager Innovatie Food & Agri Rabobank Nederland) en John Henkes (oud bestuurslid stichting Agrarische Dagen Someren), de innovatie, eTrac van Farmertronics verkozen tot de winnaar van de ADS Innovatie juryprijs. 

"De jury roemt vooral de combinatie van factoren waardoor de eTrac de milieubelasting flink kan terugdringen. De tractor is klein en licht en daardoor minder belastend voor de bodem, zodat er minder sprake is van verdichting ervan. Het voertuig wordt elektrisch aangedreven en zorgt met zijn accupakket ook dat de aangesloten hulpstukken elektrisch worden aangedreven. Verder is het een pré dat de onkruidbestrijding gaat via een camera die precisiewerk levert en dat het onkruid vernietigt door een stroomstoot en niet door een bestrijdingsmiddel. Hiermee komt de precisie landbouw een stap dichterbij naar een niet milieubelastende werkwijze."

Op zondag werd door het publiek de winnaar van de ADS Innovatie publieksprijs gekozen. Uiteindelijk werd het een nek aan nek strijd met als uiteindelijke winnaar ZLTO met OPTIcow.

Namens het bestuur willen we de winnaars nogmaals feliciteren en succes toewensen met het verder ontwikkelen en uitrollen van hun innovatie! 

Thema ADS 2017

Thema 2017

Beursterrein

Adres
Smulderslaan 40
5712 PN Someren

Secretariaat

Wim van Tulden
Sneppenweg 7
5712 PE Someren
Tel. 06-46298499
ads@agrarischedagensomeren.nl

K.v.K. nr. 41091860
BTW nr. NL 8007 66 696 B01
IBAN nr. NL19RABO0148102999

Inschrijven nieuwsbrief

Voornaam*

Achternaam*

E-mail*

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.